CHP'nin gözdesi Ahmet Akın

CHP

CHP'deki performansını 2011 genel seçimlerinden sonra kesmeyen Ahmet Akın, seçmene olan iletişimi ile ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Ahmet Akın, CHP’den, Milletvekili Adayı olduğu 2011 genel seçimleri ardından ara vermeden sürdürdüğü çalışmalarını 2015 genel seçimleri ile özdeştirdi.

Ahmet Akın, ”Gidemediğin yer senin değildir” anlayışından hareketle Balıkesir’de gerek parti kulvarında gerekse halkla olan diyaloglarında halkın içinden birisi kimliğini kabul ettirmiş siyasi olarak bugün aynı amaçla yola çıktığı arkadaşlarından bir adım önde olmanın avantajını yaşıyor.

Akın, bitmek bilmeyen enerjisi ile hem partisi CHP’den hem de uzun yıllar sonra doğup büyüdüğü kenti Gönen’den vekil olma özlemi gidermek amacı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Akın, başta parti teşkilatları, Belediyeler, demokratik kitle örgütleri ve yayın kuruluşları bazında sürdürerek aktif bir aday adaylığı süreci yaşarken bugün Gazetemiz Bandırma Manşet’e konuk oldu ve çıktığı bu mukaddes yolda, yol haritasını anlattı.

Felsefesinde insanın ruhuna dokunmak olduğunu her fırsatta yenileyen Akın, Genel yayın Yönetmenimiz  Zeki Karadeniz konuk oldu.

Manşet; Ahmet Bey, geçmiş seçimlerden de halk sizi tanıyor, güzel çalışmalarınız oldu, sempatik kişiliğiniz ve insanlara yakın tavrınızla biliniyorsunuz. Kendinizi tanıtabilir misiniz?

AKIN: Gönenliyim, 1973 doğumluyum. Gönen’de doğdum, büyüdüm. Anne ve babamı küçük yaşta kaybettiğim için iş hayatına erken yaşta biraz hızlı başladım. Eğitimime önce İzmir’de sonrasında İngiltere’de devam ettim. Sonrasında da hem iş hem siyasetin içindeyiz. Güzel işler yapmak için bu onurlu göreve talibiz.

Manşet; Neden siyaset diye sormak istiyorum, siyasete çok hızlı giriş yaptınız. Sanki geçmişten gelen bir beklentiniz, hissiyatınız var.

AKIN: Kanımda var… İnsan sevgisi, insanlarımızı çok seviyorum. Başında da söyledim anne babam hayatta değil, erken yaşta kaybettim. Siyaset bana yeni bir aile kazandırdı. O kadar güzel bir imkân ki benim için, zaten seçim sloganında ‘Balıkesir benim ailem’ diyorum.  Bunu canı gönülden söylüyorum,  yani öyle hissediyorum. Balıkesir’deki herkes benim ailem, herkesin sorunu benim de sorunum. Bu hissiyatla ve sevgiyle tamamen samimi hiçbir yapmacıklık olmadan aslanlar gibi görevimi yapmak üzere yola çıktım.

Manşet: Siz bir önceki Genel Seçim’de de gerçekten yoğun bir maratona sahiptiniz. Balıkesir’in 20 ilçesinde ayak basmadık yer bırakmadınız.

-Bırakmam.

-Yormadı mı sizi?

-Hiç yormadı, neden yoracak, çok seviyorum.

Manşet: Buna artı olarak, iki seçim arasında da hiç boşluk bırakmadınız. Gezdiniz, insanlarla temasınızı sürdürdünüz. Bu beş yıl, sizin tabirinizle göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Yeni bir sürece girdik, şu anda aday adaylığı süreci var, sanıyorum 45 gün gibi bir süre içerisinde ön çalışmalarınızı gerçekleştireceksiniz. Nasıl gidiyor ön çalışmalarınız?

A.AKIN: Dediğiniz gibi, 2011 Genel Seçimlerinde partimizin 4. sıra milletvekili adayıydım.  Bu adaylığım boyunca da gerçekten çalmadık kapı bırakmadım, her yere gittim. Bu çalışmalarımız sonucunda da üç değerli vekilimiz çıktı. Çok az bir oy ile ben kaldım. O seçim çalışmaları akabinde yine çalışmalarımı programlayarak, mesela haftanın bir günü mutlaka bir çalışma yapıyordum. Bu dört seneyi fırsat bilerek, yine çalışmalarıma devam ettim, kendimi eğittim, dersler aldım. Balıkesir’i daha da çok tanıdım. Balıkesir’imizin her köşesinde, her bölgesini araştırdım. Nerede ne yapılır, ne ihtiyaç var, halkımızın refahını nasıl yükseltebiliriz, bunlara çalıştım. Bir soru sorulduğunda hemen cevabının verilmesi gerekir. Bilgisiz olduktan sonra bir kıymeti yok. O yüzden geçen dönem seçilmememi bir fırsat olarak gördüm ve bu fırsatı da iyi değerlendirdim.

Manşet: Burada bir parantez açayım. Siyasi otoritelerin söylemi şu; Ahmet Akın’ın geçen seçimde dördüncü sırada olması, bize üç milletvekili kazandırdı. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi’nin üç vekil çıkarması zordu.

AKIN: Onlar teveccüh göstermişler, sağ olsunlar. Ben görevimi yaptım. Gerçekten çok çalışarak, içtenlikle çalışarak görevimi yaptığıma inanıyorum. Üç değerli vekilimizi gönderdik ve onlar da başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. Biz yapmamız gerekeni yaptık, yine de yapacağız.

Manşet: 7 Haziran 2015 seçimlerinde,  aday adayı bazı arkadaşlarımız ıslarla ön seçimden yana tavır koyuyor. Ön seçim olması konusunda yoğun bir diploması trafiği geliştiriyor. Siz ne diyorsunuz bu konuda, sizin düşünceniz nedir?

AKIN : Başından beri hep söylüyorum, ben de kesinlikle ön seçim taraftarıyım. Ön seçim olmalı ki örgütlerde kendilerini işin içinde hissetsin, daha çok çalışsın ve hep beraber birlik olalım. Öteki türlü, atama ya da kontenjan ile örgüte zarar veririz. Örgütler soğuk kalabilir. O yüzden Genel Merkezimizin bu sese kulak vereceğine inanıyorum, İl yönetimimiz de bu konuda ısrarcı, İlçe başkanlarımızın da ısrarcı olduğunu biliyorum. Hayırlısıyla, ben kendi adıma ön seçimden gelmiş bir milletvekili olmanın gururu yaşamak istiyorum. Onun verdiği gurur çok büyük. İnsanları gerçek anlama temsilin bu şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Manşet: Aday adaylığı sürecindeki aday enflasyonuna değineceğim. Diğer partilerde de aynı şekilde biraz fazla aday adayı var. Bu enflasyon sizi korkutmuyor mu?

AKIN: Diğer partileri bilmem, onların kendi işi. Ama bizim partimizdeki aday adayı enflasyonu gayet normal. Biz umuda yolculuk yapıyoruz. İnanın ki aday adaylarının çok olması da gayet normal. Biliyorsunuz bizim partimizde demokrasi var. Herkes istediği gibi aday olabilir. Partimizdeki aday adaylarımızın çoğu da iktidarın ışığıdır. Ona göre öteki partiler ayağını dek alsınlar. Aday adaylarımız bizim zenginliğimizdir. Biz sonuna kadar inanıyoruz, halkımızla beraber iktidara yürüyeceğiz. Herkes her şeyin farkında…

Manşet: Henüz adaylığınız kesinleşmediği için bu ön çalışmalarınız ile ilgili bir söyleşi yapmak istedim.

AKIN: Adaylığımız kesinleşmedi özür dilerim ama üç buçuk senedir gönüllerin vekili olarak çalıştım. Adaylığımı üyelerimiz bilir, teveccüh nasıl olur bilinmez ama ben yine çalışmalarına devam edeceğim.

 



HİCRİ
29.01.2015 17:23:37
Ahmet Akın Milletvekili aday`ı olmadığı takdirde chp ye oy vermiyorum.

Ali Akbaş
29.01.2015 14:16:23
Değerli kardeşim samimiyetiniz ve enerjiniz müthiş inşallah sizi mecliste görmek isterim,,gönülden başarılar diliyorum

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı